תו ירוק לעסקים

הרשות לאיכות הסביבה בעיריית תל-אביב – יפו, בשיתוף עם המשרד להגנת הסביבה ומכון התקנים, מעניקה תו ירוק למסעדות, לבתי קפה ולפאבים כאות להתנהלות עסקית סביבתית.

פרויקט “התו הירוק”, מציג תפיסה חדשנית בה העירייה מעמידה לרשות העסקים צוות מקצועי המלווה אותם בביצוע תהליכי התייעלות ומסייע להם לאמץ פתרונות התורמים לרווחיות העסקים ולאיכות החיים והסביבה בעיר. התו הירוק עוסק ב-4 תחומים מרכזיים: רכש ירוק, ניהול מלאי וצמצום פסולת, התייעלות אנרגטית וחיסכון במים. למפרט התו הירוק

300.250_tav

מה הרוויחו המסעדות שקיבלו את התו הירוק?

  • בזכות רכש של מוצרים חסכוניים בחשמל ובמים (מדיחים, מכונות קרח, תנורים) ויישום מגוון פתרונות לייעול צריכת החשמל (כגון בידוד והצללה) המסעדות חסכו למעלה מ-500,000 ₪ בצריכת החשמל והמים.
  • באמצעות פעולות לצמצום פסולת חד פעמית בעסק (מפיות, קשיות, תחתיות לבירה, שקיות סוכר ועוד) המסעדות הביאו להפחתה של יותר ממיליון מוצרים חד פעמיים בשנה, חיסכון של עשרות אלפי שקלים! זאת ועוד, המסעדות הביאו להפחתה של 30 טון פסולת אורגנית בשנה!
  • המסעדות תרמו משמעותית לצמצום פקקי תנועה, רעש וזיהום האוויר, על ידי ייעול מערך ההזמנות של סחורות לעסק. בממוצע, המסעדות הביאו להפחתה של 60% בתדירות ההובלות ולצמצום של 2,000 כניסות של משאיות לעיר בשנה, וחסכו שעות עבודה רבות בהתנהלות מול ספקים.
  • לבסוף, המסעדות קידמו תרומה לקהילה דרך מגוון רחב של פעולות – תרומות מזון, הכשרות בישול לבני נוער ולאוכלוסיות מוחלשות, קידום של חקלאים מקומיים ועוד

מידע נוסף על תהליכי ההתייעלות ניתן למצוא במדריך האינטרנטי להתנהלות עסקית סביבתית בעסקי מזון.

300.250_asakim

רוצים להצטרף לקהילת העסקים הירוקים בעיר? צרו איתנו קשר: הרשות לאיכות הסביבה- צוות תו ירוק לעסקים

עיצוב האתר ע"י קבוצת "הארץ"